Koszykówka - Koszykarze Polonii Warszawa wygrali mecz "słodkich serc"
|
|
08-12-09 02:29:09 - Koszykarze Polonii Warszawa wygrali mecz "słodkich serc" |
|
Po raz szesnasty na zaproszenie byłego zawodnika i trenera, a dziś komentatora telewizyjnego Zenona Telmana, koszykarze z Lublina i Mazowsza włączyli się do ogólnopolskiej akcji "Pomóż dzieciom przetrwać zimę" i rozegrali mecz na cele charytatywne. Pierwszoligowy zespół gospodarzy Olimp Start Lublin przegrał z drużyną Polskiej Ligi Koszykówki Polonią Azbud Warszawa 55:92 (14:30, 23:15, 6:25, 12:22). Najwięcej punktów zdobyli: dla Olimpu Startu - Paweł Kowalski 10, Michał Samborski 9, Tomasz Celej 8, Sergiusz Prażmo 7; dla Polonii - Joshua Alexander 18, Mariusz Bacik 16, Aleksander Perka 14, Eddie Miller 13. Zgodnie z tradycją biletem wstępu na ten mecz, określany mianem "słodkich serc", była bombonierka, czekolada lub inne słodycze, a wszystko to zostanie przekazane podopiecznym domów dziecka i ośrodków szkolno-wychowawczych. Koszykarze stołecznej Polonii, podobnie jak w poprzednich latach, przywieźli specjalne podarunki dla podopiecznych lubelskich domów dziecka. Szlachetny czyn, ceni się tym bardziej w sporcie. Coraz częściej słyszy się o meczach rozgrywanych w celach charytatywnych. Każdy bowiem chce mieć swój udział w "POMOCY POTRZEBUJĄCYM". Czy to aby nie wyścig szczurów - kto zbierze więcej i kto więcej zaoferuje? |
|
|
08-12-09 23:04:55 - Re: Koszykarze Polonii Warszawa wygrali mecz "słodkich serc" |
|
Cześć, Jestem tutaj nowy więc dopiero rozpoczynam swoje wypowiedzi. Hmm co sądzę o tego typu występach - popieram. Wydaje mi się, że to nie jest tak iż organizując takie spotkania ludzie myślą o zysku - myślą o tym jak najlepiej pomóc. |
|
|
09-12-09 23:22:10 - Re: Koszykarze Polonii Warszawa wygrali mecz "słodkich serc" |
|
Cześć ;) Wypowiadaj się częściej, chociaż i tak widzę, że mnie doganiasz. W innym temacie poruszyłeś wątek charytatywności - chyba w koszykówce - o akcji Gortata. Faktycznie dobre stwierdzenie - święta w posaci akcji charytatywnych czas zacząć ;) nie żebym był nie miły, częściowo popieram, a częściowo jestem przeciwny. A u innych jak to jest? |
|
|
10-12-09 22:47:10 - Re: Koszykarze Polonii Warszawa wygrali mecz "słodkich serc" |
| Popieram takie akcje w 100%. Dlaczego sławni i "bogaci" nie mogą pomagać tym biedniejszym. To szlachetny gest i ukłon w ich stronę. A święta to najlepszy czas na takie zbiórki, zawsze jest się wtedy bardziej chojnym i wyczulonym na dobro innych. |
|
|
12-12-09 02:00:40 - Re: Koszykarze Polonii Warszawa wygrali mecz "słodkich serc" |
| Szlachetny i owszem. Ale nie sądzę, aby akurat przed świetami wiele osób miało pieniądze na takie wydatki. Raczej powinno się organizować takie akcje w ciągu roku a nie pod koniec. |
|
|
06-08-11 17:29:39 - Re: Koszykarze Polonii Warszawa wygrali mecz "słodkich serc" |
| popieram |
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Wystarczy, że się zalogujesz na swoje konto, jeśli jego nie posiadasz możesz je utworzyć.