Bieganie - Klasyczne zawody biegowe...i co dalej?
|
|
20-10-09 23:26:15 - Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
|
Aktualnie, jako członkini amatorskiego klubu biegowego, biorę udział w organizacji imprez biegowych na terenie Świdnicy. W bieżącym roku udało nam się zorganizować 3z4 imprez biegowych wchodzących w skład cyklu grand Prix. Zastanawiamy się obecnie nad wprowadzeniem nowego typu zawodów, ewentualnie połączenia biegów z innymi dyscyplinami sportu. Myślimy nad: - biegiem nocnym rozgrywanym na ulicach miasta, - duathlonem (bieg-rower-bieg), - bieg+łyżworolki(ewentualnie nartorolki), - bieg z zadaniami do wykonania na trasie (mini adventure) Co o tym myślicie, co by Was najbardziej zainteresowało? |
|
|
21-10-09 11:50:12 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
| mysle ze teraz popularne będą właśnie biegi z zadaniami.... , ewentualnie biegi typu " bieg katorżnika" , itd. wymagajace ubrudzenia sie w blocie.... czołgania itd. Coraz więcej osob preferuje takie survivale... Warto znalezc jakis teren , podmokly, w okolicach jeziora...., koryto rzeki... i zorganizowac rodzaj terenowego biegu z tzw. checkpointami.... |
|
Swidnicki-Klub-Biegacza-Hermes |
23-10-09 12:23:11 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
| Dzięki za podpowiedź, ogłosiliśmy sondę na stronie klubowej i póki co prowadzi dłuższy bieg (około 10km)poza miastem. Jest opcja biegu w korycie rzeki, która nie jest w okresie letnim szczególnie rwąca i kilka trudnych podejść terenowych.Zapraszam do Świdnicy, będzie się działo. |
|
|
23-10-09 13:22:05 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
| dajci znac co chcecie organizowac zawsze serwis pomoze w rozpowszechnieniu informacji o danej imprezie.... powodzenia..... |
|
|
30-10-09 17:05:54 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
| Myśle że troche nie kowencjonalnych biegów np. bieg plus zadanie |
|
|
05-11-09 16:43:09 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
|
Przedstawiam oficjalne zaproszenie na taki mini zadaniowy bieg. Odbędzie się w Świdnicy dnia 12 grudnia 2009 roku. Bieg rozegrany zostanie na ścieżkach parkowych. Dystans: 4km (4 pętle) dla mężczyzn i 3km (3 pętle) dla kobiet. Na odcinku każdej pętli umieszczone zostaną dwie szerokie przeszkody, które trzeba będzie pokonać w dowolny sposób (przeskoczyć lub przejść). Zapraszam. Szczegóły na stronie internetowej www.hermes.swidnica.pl |
|
|
04-12-09 02:45:04 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
| Również uważam, że bieg z zadaniami do wykonania na trasie (mini adventure) jest najlepszym pomysłem z powyżej przedstawionych. Sądzę jednak że zadania te, fizycznie powinny być utrudnione - checkpoint np. w połowie rzeki, czyli trzeba troszkę przepłynąć. Myślę, że coś w tym stylu, dajcie znać po 12 grudnia jak to Wam wyszło ;)Pozdrawiam |
|
|
04-12-09 14:41:39 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
| sa tez biegi nocne.... takie survivale , bieg komandosa , czy bieg Nocna masakra.. ale to juz sa hardcory... :) |
|
|
05-12-09 11:57:08 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
| sa też biegi na 100km(brałem udział) 12godzine,24 godzinne..10maratonów w 10dni-brałem udział...513km-Bretania-etapowy-brałem udział..ale są to klasyczne biegi długie...ja jestem za biegami klasycznymi..i nie podzielam poglądu łaczenia je z innymi..ale zycze sukcesów...dla mnie KLASYCZNY BIEG to bieg..pozdrowienia dla biegaczy... |
|
|
19-12-09 01:05:00 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
| Podczas Biegu Kasprowicza, który odbył się 12 grudnia w Świdnicy jednak nie zostały umieszczone na trasie przeszkody. Dwie przyczyny: w wyniku opadów śniegu asfaltowane ścieżki w parku stały się niebezpiecznie śliskie, oraz nieprzygotowanie dociążenia podstaw drewnianych przeszkód. Bezpośrednio przed biegiem zdecydowaliśmy się usunąć wykonane na bieg przeszkody. Jednak zostaną one użyte przy okazji kolejnych imprez organizowanych w lepszych warunkach i na innym terenie (np. na trasie o podłożu szutrowym, ziemistym). Kierowaliśmy się zasadą, że przy wszelkich tego typu przedsięwzięciach mających na celu urozmaicenie rywalizacji należy się nade wszystko kierować bezpieczeństwem uczestników. |
|
|
20-09-11 16:16:15 - Re: Klasyczne zawody biegowe...i co dalej? |
| super |
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Wystarczy, że się zalogujesz na swoje konto, jeśli jego nie posiadasz możesz je utworzyć.